Waar is mijn bank gebleven?

Regelmatig lees ik een bericht in de krant of op internet dat bij bank X weer zoveel arbeidsplaatsen worden geschrapt. De laatste tijd merk ik dat bedrijfsadviseurs steeds vaker financieringsaanvragen digitaal moeten aanleveren en dat er iemand ‘in het land’ de aanvraag gaat behandelen. De lokale adviseur die jou en de regio kent, verdwijnt heel hard. Het gevolg van deze reorganisaties is dat veel lokale financieel specialisten landelijk ingezet gaan worden en veel vanuit huis werken. Hierdoor zullen meer filialen sluiten en ontstaat een grotere afstand tussen klant en bank. Mijn opdrachtgevers ervaren dit veelal als onprettig.

Belang van een plan
Waar je vroeger snel naar je eigen bankadviseur ging voor een financiering moet je nu je plan online aanleveren en dat moet gelijk ‘spot on’ zijn. Ik word vaak ingeschakeld wanneer een eerste aanvraag is afgewezen. Ik zie dat het investeringsplan een maat te groot is, strategisch/operationeel niet goed doordacht en financieel niet goed onderbouwd. Hierdoor voldoet de aanvraag niet aan de voorwaarden en heeft de bank te weinig vertrouwen. Bij ons staat het plan voorop en daarna volgt de invulling van de financiering. Extra voordeel van een plan is dat het je inzicht geeft in je bedrijfsactiviteiten en dat prognoses worden verslagen.

Zorg voor een goed team
Voor het slagen van een financiering heb je een goed team nodig. Ik werk samen met accountantskantoren/boekhouders die verantwoordelijk zijn voor de jaarcijfers en eventueel begrotingen. In overleg met jou werk ik de aanvraag uit en ga ik op zoek naar de beste financiering met de beste voorwaarden. Waar nodig houden we ruggenspraak met de collega-bedrijfsadviseurs van CM&P. Door ervaring weten wij hoe financiers kijken naar jouw plan en dat vergroot je succes.

Op zoek naar financiering?
Ben je binnenkort op zoek naar bedrijfsfinanciering? Zorg dan voor een goed plan, een goed team en wees vooral realistisch. Wij maken graag voor jou het verschil.

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, live of via videobellen.

Lees mijn nieuwsbericht Vergroot je slagingskans op succesvolle financiering

Deze column is geschreven voor het magazine Handel en Wandel. Dit magazine wordt verstrekt aan alle ondernemers in de gemeente Dronten.