Na tien jaar CM&P vervolg ik mijn eigen ondernemersreis

Op diverse sociale pagina’s heb ik als inleiding op mijn laatste blog geschreven: “Het einde van het jaar nadert snel. Hierbij mijn laatste blog van dit jaar, over twijfel, verandering en uitdaging”. Verder stond de uitnodiging dat ik jou graag help bij het vinden van de juiste route en uitrusting die je daarbij nodig hebt.

In een eerder blog dat ik deelde, raadde ik jou aan om één uur per dag na te denken over de toekomst van jouw bedrijf.

Bovenstaande columns zijn natuurlijk ook op mijn eigen bedrijf van toepassing. Het afgelopen jaar, maar vooral de laatste weken van december, heb ik nagedacht over de toekomst van mijn eigen bedrijf i.c.m. mijn partnerschap bij Claassen, Moolenbeek & Partners (CM&P). Hoe zie ik mijn toekomst voor mij? Wat vind ik in mijn eigen praktijk heel leuk om te doen? Waar krijg ik energie van?

De opbrengst van dit alles is dat ik heb besloten om mijn franchiseovereenkomst met CM&P te beëindigen en zelfstandig verder te gaan als ondernemer. Vandaag, 31 januari 2024, is de laatste dag dat ik partner ben. Ergens stoppen heeft natuurlijk ook consequenties (relatie- en concurrentiebeding) en dat heeft geleid tot een hele mooie andere stap die ik ga maken. Hierover hoop ik later in de maand februari meer te vertellen.

Veel geleerd
Al met al kijk ik met een goed gevoel terug op ruim tien jaar partnerschap bij CM&P. Eerst in Lelystad en de laatste 1,5 jaar vanuit Zwolle. Komend vanuit de accountancy heb ik veel geleerd en diverse ondernemers vooruit mogen helpen met hun onderneming door hen te begeleiden bij het formuleren van hun strategie en bij bedrijfsovernames. Daarnaast heb ik ook veel dromen kunnen verwezenlijken door te zorgen voor een passende financiering, en het mooie is, alle bedrijven bestaan nog en zijn gegroeid en daar doe ik het voor.

Voor mij begint de maand februari met verandering en nieuwe uitdagingen. Ook hierin blijf ik ondernemers helpen bij het ondernemen. Door als klankbord te fungeren voor ondernemersvragen en behoeften (financiering).

Tot slot wil ik mijn collega’s bij CM&P bedanken voor hun samenwerking en hulp. We hadden elkaar nodig om grote dingen te doen. Ik wens jullie nog veel plezier en succes toe.

Relaties, bedankt voor het vertrouwen in mij als persoon. Het ging vast niet allemaal perfect, maar ik heb het leuk gevonden jullie van dienst te zijn en dat ik mee heb mogen bouwen aan jullie dromen. Het ga jullie goed en blijf bouwen aan jouw dromen, maar blijf ook nadenken over de toekomst van jouw bedrijf. Probeer hiervoor één uur per dag vrij te maken!

Ik hoop jullie allemaal nog een keer te ontmoeten. Ik heb ervan genoten.

Met vriendelijke ondernemende groet,

Ferdinand Zomerman