Bedrijfsovername 2024-01-31T12:50:47+00:00

Bedrijfsovername

Het proces van een geslaagde bedrijfsovername begint met loslaten. Jarenlang bent u betrokken geweest bij uw onderneming en langzaam wilt u het werk gaan afbouwen.

De voorbereiding
Het succes van de overname valt of staat met een goede voorbereiding die wel vijf tot zeven jaar kan duren. Het betreft een periode van gedachten vormen over de wijze van overdragen, het verkoop klaarmaken van uw onderneming, het vinden van de geschikte koper, het onderhandelen en het afronden van de overdracht. Dit proces verloopt voor de één soepel, een ander kan meer moeite hebben met ‘loslaten’; dat is volkomen begrijpelijk.

“De spannendste fase bij een bedrijfsovername is het onderhandelen met een overnamekandidaat of investeerder.”

Ruime ervaring
De afgelopen 20 jaar heb ik ruim 100 klanten geadviseerd en begeleid. Ik kijk graag vooruit met mijn ogen gericht op de toekomst. De overname-wensen van mijn klant vertaal ik naar een gedegen plan, zodat een bedrijfsovername tot in de puntjes is voorbereid en op het juiste moment plaats kan vinden.

Mijn meerwaarde
Register Adviseur bedrijfsopvolging/overname
– Aspirant lid branchevereniging BOBB
– Business Valuator, waarderingen van bedrijven
– Strategisch sparringspartner
– Expert bedrijfsfinanciering

Lees referentie Directeur Probin: Financieel specialist ontlast je bij overname

Lees mijn blog Bedrijfsovername; zou jij je eigen bedrijf kopen?

Lees mijn blog Bedrijfsovername; mijnbedrijf is…… een miljoen waard!

Lees bij Actueel Interview Ferdinand Zomerman op Bedrijventekoop.nl

“Ferdinand stelt vragen als: Waarom ben je ondernemer? Waarom doe je wat je doet? Waar ligt je focus? Hij heeft me echt geprikkeld en in beweging gezet. Ik heb in korte tijd acties ingezet en keuzes gemaakt die ik niet voor mogelijk had gehouden. We bouwen momenteel aan een vijfjarenplan. Ik kan nu al beter reflecteren en ben niet alleen maar ‘aan het werk’.”

Remko van der Meulen, Isovast, Zeewolde
“Wij hebben onlangs een bedrijf overgenomen. Je gaat niet over één nacht ijs, een bedrijfsovername is een heel proces. Ferdinand heeft het verloop van de aankoop deskundig begeleid. Hij heeft niet alleen de nodige kennis en ervaring om een dergelijk proces te managen, hij is ook enthousiast en energiek, daardoor maakt hij echt het verschil.”
Richard Panhuijsen, Jachtservice Gooimeer, Naarden

“Ferdinand denkt mee met de ondernemer en geeft niet snel op als iets uitzichtloos lijkt. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en uiteindelijk heb ik een zakelijke financiering weten te krijgen mede door het doorzettingsvermogen van Ferdinand.”

Paul Spannenburg, De Leuke Hanzestad, Kampen

“De eerste gesprekken met de verkopende partij heb ik alleen gevoerd. Toen de onderhandelingsfase met financiële onderbouwing aan bod kwam, heb ik Ferdinand meegenomen. Dat werkte strategisch slagvaardig. Hij is enthousiast, maar ook rustig en discreet. Ik raad hem bij iedere ondernemer met grotere groeiambities aan.”

Pieter Bram Woltjer, Probin Telder, vestigingen midden- en Noord-Nederland
Afspraak maken

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een bedrijfsovername?
Neem vrijblijvend contact met me op, ik help u graag verder.
Afspraak maken