CDA 2020-03-18T11:03:33+00:00

Ik ben maatschappelijk betrokken, geef graag mijn mening en stel regelmatig kritische vragen. Een aantal jaar geleden viel dat op en werd ik gevraagd voor de kieslijst van het CDA in de gemeente Dronten.

Zo ben ik in 2010 in de gemeentelijke politiek gerold. Ik houd van de spanning van debatten, het opkomen voor je eigen kiezers en niet te vergeten: verkiezingen. Mijn focus is financiën, daarnaast houd ik me ook bezig met het windmolenbeleid en het grondbeleid. Ik ben ook zeer geïnteresseerd in economie, landbouw en verkeer en vervoer.

Duurzame sociale verbanden
Thema’s die mij aanspreken en terugkomen in de standpunten van het CDA zijn onder meer: samenwerken en verbinden, van vrijblijvend naar betrokken, veiligheid en leefbaarheid, duurzame sociale verbanden, van verbruiken naar waarderen en ondernemende mensen.

“Altijd ben ik op zoek naar het beste voor iedereen, dat lukt vaak door mensen in beweging te laten komen.”

In beweging
Mijn persoonlijke uitdaging is om over maatschappelijke thema’s na te denken en te komen met creatieve oplossingen die een win-win situatie opleveren voor zowel de burger als de gemeente. Anderen typeren mij als eerlijk en rechtvaardig. Ik ben altijd op zoek naar de beste uitkomst voor iedereen, dat lukt vaak door mensen in beweging te laten komen.

Voor u, voor jou
Ontwikkeling zien bij mensen, dat is voor mij de kroon op mijn werk. Want het gaat om mensen, het gaat om u, om jou. Daar doe ik het voor.

Update 27 februari 2020
Op 27 februari heb ik tussentijds afscheid genomen als raadslid in de gemeente Dronten. Mijn ontslagbrief kunt u hier lezen.

Ferdinand Zomerman
Lees hier verder

Meer CDA en Ferdinand

Daadkracht door samenwerking, zo heet de nieuwe economische visie van Dronten. Wat bij het opstellen van de visie wel lukte, samenwerking door Ondernemers, Onderwijs, Onderzoek en Overheid, lukte dit niet in de raad.
Lees hier verder