Ferdinand Zomerman 2018-05-30T15:39:21+00:00

Ik ben opgegroeid op een melkveehouderijbedrijf in Groningen. Ondernemerschap, creativiteit en coaching stromen door mijn aderen.

Passie
Sinds 1996 woon ik in Dronten, Flevoland. Ik ben getrouwd met Jannet, zij is leerkracht op basisschool het Kompas in Dronten. Samen hebben we een dochter, Janice. Haar grote passie is atletiek en dan met name speerwerpen. In 2016 is zij voor haar speerwerpprestaties als nationaal toptalent geselecteerd en heeft ze onder meer een programma gevolgd van de Nederlandse Atletiekunie in sportcentrum Papendal. Ook haar mag ik coachen, ik vind dat geweldig om te doen!

Vrijwilligerswerk
Ik ben gemeenteraadslid voor het CDA in de gemeente Dronten. Omdat ik ondernemer ben en elke dag ondernemers ontmoet, kan ik me goed inleven. Als ik in het raadshuis ben, zet ik regelmatig de bril van de ondernemer op om voor Dronten en haar inwoners het beste resultaat te behalen. In de Nederlands Gereformeerde Kerk in Dronten ben ik penningmeester.

“Ik heb een open blik op de wereld en maak graag contact met mensen. Hoe gaat het met u?”

Persoonlijke eigenschappen
– open blik op de wereld
– betrokken bij mensen
– betrouwbare (gespreks)partner
– analytisch vermogen
– resultaatgericht
– geïnteresseerd, u komt mij tegen bij diverse (netwerk)bijeenkomsten
– sociaal, hoe gaat het met u?

CAH Dronten
Financiën en economie hebben altijd mijn grote belangstelling gehad. Om tot een verdere verdieping te komen, heb ik tussen 1991 – 1996 Agrarische Bedrijfskunde (richting Financieel Economisch Management) gestudeerd aan de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten (nu Aeres Hogeschool Dronten). Na afronding van mijn studie vond ik een baan op het bedrijf waar ik stage had gelopen. Ik ben toen ook volledig in Dronten gaan wonen.

Later heb ik nog een viertal opleidingen gevolgd:
– Register Adviseur Bedrijfsopvolging Business Valuation (RAB BV) 2016
– Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch (RAB FJ) 2015 – 2016
– Theorie Accountant Administratieconsulent (AA) 2002 – 2005
– Staatspraktijk Diploma Boekhouden (SPD) 1998 – 2001

Tegenwoordig ben ik verbonden aan Aeres Hogeschool Dronten als begeleider Student Companies.

Ferdinand Zomerman