“KernGezond Academy een feit dankzij overname Fysiolinks door KernGezond”

FERDINAND ZOMERMAN BEGELEIDT UITBREIDING BEDRIJFSACTIVITEITEN KERNGEZOND

Chris Bruijn en compagnon Jeroen Morssink staan bekend om hun drive, frisse ideeën en energie. Dit geldt zowel voor hun vak als fysiotherapeut, maar zeker ook als het gaat om hun zakelijke ambities. Samen vormen zij de directie van KernGezond, gezondheidscentrum voor fysiotherapie, manuele therapie, sport, revalidatie en preventie in Lelystad, Mijdrecht en Zeist. Recent is één van hun zakelijke doelstellingen werkelijkheid geworden; KernGezond is uitgebreid met de voortzetting van Fysiolinks, instituut voor geaccrediteerde nascholing van fysiotherapeuten.

De drie vestigingen van KernGezond zijn divers en variëren van grotere sportlocaties van wel duizend vierkante meter tot locaties waar vooral in kleinere groepen fitness, yoga of squash wordt beoefend. “Onze missie is om iedereen in beweging te krijgen”, zegt Chris Bruijn. “Dat gunnen we onze klanten, maar ook onze medewerkers.”

Ambities
Dat is direct één van de belangrijkste redenen waarom Chris en Jeroen al langer spelen met het idee van een KernGezond Academy; bijscholing voor de eigen therapeuten en sportleraren. Echter door de pandemie belandt dit plan in de ijskast, maar niet voor lang. Chris: “Het oorspronkelijke plan kreeg een andere wending toen we hoorden dat opleidingsinstituut Fysiolinks op zoek was naar een nieuwe eigenaar. De vorige eigenaar was vorig jaar helaas komen te overlijden en de zoon had de wens om in de bedrijfsfilosofie van vader de onderneming voort te laten zetten. Onze eerste gedachte was: Als we dit bedrijf zouden kunnen overnemen, dan past dat helemaal bij onze ambities. We gaan ervoor!”

Kritische blik
Chris en Jeroen maken spoedig nader kennis met de erfgenaam en een voorstel van Fysiolinks volgt. “Dit voorstel zat ongetwijfeld correct in elkaar, maar was voor ons te moeilijk om te lezen én om te duiden. Via internet gingen we op zoek naar een bedrijfsadviseur en kwamen uit bij Ferdinand Zomerman in Lelystad. Onze kennismaking verliep plezierig, het contact was direct goed. Daarbij was Ferdinand kritisch op wat er lag.”

Tegenvoorstel
Samen bepalen ze de strategie om naar een succesvolle overname toe te werken. “We keken naar de voorwaarden en naar de prijs. Vervolgens bepaalde Ferdinand de waarde van Fysiolinks. Eén van de vragen die daaruit voortvloeide, was: nemen we alleen de activa en passiva over of ook de B.V.? Uiteindelijk hebben we de B.V. overgenomen. Het tegenvoorstel dat we aan Fysiolinks hebben gepresenteerd, was gelijk akkoord. De partij had vertrouwen in ons, in het voortzetten van het gedachtengoed van vader en geloofde in onze onderbouwing van de overnamesom.”

Groei
Inmiddels zijn de verkoopcontracten getekend en leiden Chris en Jeroen nu het bedrijf. “We vliegen wetenschappers en docenten uit heel Europa in om de cursussen te geven. Ons aanbod bestaat uit bijscholingen voor fysiotherapeuten. Omdat fysiotherapeuten BIG geregistreerd zijn, moeten zij hun kennis en vaardigheden met geaccrediteerde nascholing op peil houden en uitbreiden. Dit jaar staan dertig cursussen gepland, deze worden gegeven in hotels op diverse locaties in Nederland. Volgend jaar willen we met Fysiolinks doorgroeien naar het dubbele aantal.”

Oog op de bal
Chris besluit: “In de paar maanden dat we met Ferdinand hebben samengewerkt, hebben we een goede band opgebouwd. Hij heeft gedurende het gehele traject ons belang voor ogen gehouden. Zijn begeleiding heeft voor een goede overnameprijs gezorgd en een koopovereenkomst die juridisch goed in elkaar zit.”

Ook op zoek naar begeleiding bij een overname?
Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, live of via videobellen.

Lees mijn blog Bedrijfsovername; zou jij je eigen bedrijf kopen?

2024-01-25T11:12:54+00:00 23 september 2021|Actueel|