30 tips voor een succesvol 2020

2019 is voor mij een bijzonder jaar geweest met een aantal hoogtepunten. Zakelijk gezien een paar hele mooie overnames en financieringenopdrachten mogen begeleiden en af kunnen ronden. In 2020 wil ik ook weer ondernemers helpen om dromen/doelen te realiseren.

Privé heb ik ook een aantal hoogtepunten meegemaakt die impact hebben gehad. De belangrijkste is mijn deelname aan het tv-programma “manneninhetwild”. Met dit programma heb ik geleerd om soms een stap terug te doen, rust te zoeken en genieten van de omgeving. In 2020 blijf ik dit zeker ook doen. Verder leer ik ook elk dag. Onlangs kwam ik een leuk staatje tegen met 31 tips voor een succesvol jaar. Ik heb er al een aantal uitgekozen. Welke onderstaande tip(s) ga jij opvolgen?

Tips voor een succesvol jaar 2020:

 1. Doe waar jij blij van wordt
 2. Blijf creatief
 3. Laat je inspireren, ga niet kopiëren
 4. Blijf jezelf, zet dat masker af
 5. Kies voor klanten die bij je passen
 6. Werk ontspannen
 7. Zorg dat geven en nemen in balans zijn
 8. Staar je niet blind op trends
 9. Wees de beste werkgever voor jezelf ooit
 10. Begin klein. Stap voor stap
 11. Verzamel fans om je heen
 12. Zoek een intervisiegroep
 13. Wees kritisch op de materialen die je aanschaft
 14. Vraag ervaringen en aanbevelingen
 15. Wees betrouwbaar
 16. Herhaal, herhaal, herhaal
 17. Durf te kiezen
 18. Ruim je eigen shit eerst op
 19. Besluit dat je er klaar voor bent
 20. Accepteer dat balans soms ver te zoeken is
 21. Stel deadlines
 22. Laat protocollen los
 23. Vergelijk jezelf niet met anderen
 24. Ga ondernemen
 25. Blijf altijd in beweging
 26. Vertrouw op jezelf
 27. Laat je niet afleiden
 28. Blijf je ontwikkelen
 29. Visualiseer je doel
 30. Laat je inspireren
 31. Zie je struggles als kans om te groeien

Rest mij jou een geweldige jaarwisseling toe te wensen. Ik hoop dat je, voordat je de champagnekurken en het vuurwerk laat knallen, nog even de tijd neemt om terug te kijken op 2019. Wat heb je dit jaar gedaan en wat heb je gedaan waar je trots op bent? Wat heb je bereikt? Belangrijk is om de successen, hoe klein ook, te vieren als een succes.

Ik wens je voor 2020 prachtige dromen, maar nog meer, ik wens dat je je dromen in praktijk mag brengen. Ik ga het in ieder geval proberen.

Ferdinand

2019-12-30T21:39:27+00:00 30 december 2019|Algemeen|