Ferdinand Zomerman deelnemer tv-programma Mannen in het wild (EO)

Begin dit jaar zag Ferdinand een oproep in de media. Mannen gezocht voor een nieuw tv-programma over midlife. “Al meerdere jaren ben ik bezig mijzelf te ontwikkelen en was ik toe aan een volgende stap die ik steeds weer uitstelde. Op de een of andere manier “moest” ik mij aanmelden voor het programma en dat heb ik in een opwelling ook gedaan. Achteraf zie ik dat God mij ‘figuurlijk’ een trap onder mijn kont heeft gegeven. Ik zag vele dingen gebeuren: dat ik door de selectie kwam, dat mijn agenda werd leeggemaakt en dat afspraken werden uitgesteld. Heel bijzonder om dit zo te ervaren,” zegt Ferdinand.

Waar gaat het tv-programma Mannen in het Wild over?

De EO kondigt het programma als volgt aan:

In het nieuwe NPO 1-programma: ‘Mannen in het wild’ neemt EO-presentator Bert van Leeuwen zes mannen mee op een lichamelijk en geestelijk uitdagende reis in de Italiaanse bergen. De mannen hebben één ding gemeen: ze willen dat er iets gaat veranderen. Ze zijn niet tevreden met hun dagelijkse leven en lijken in hun midlife gekomen.

Maar liefst één op de vier mannen tussen de 40 en 60 jaar heeft last van een midlifecrisis. De één heftiger dan de ander, maar vaak zijn het dezelfde thema’s waar mannen tegenaan lopen: werk, opvoeding, geluk en relaties. Op basis van deze thema’s gaan zes mannen die midlife klachten ervaren, op zoek naar verandering. Ze gaan de confrontatie met zichzelf en hun omgeving aan: zonder telefoon, zonder stromend water en zonder andere luxe. En dat doen ze op weg naar een Italiaanse bergtop.

Zingeving
Voor de één is een stap in de goede richting al genoeg, voor anderen moet het roer gewoonweg radicaal om. In alle afleveringen gaat het ook over zingeving, want als het ergens om gaat in de midlife lijkt het wel het antwoord op de vraag: heeft het leven, dat ik nu leef, zin?

Nut
Bert van Leeuwen: “Voor ons vertrek vroeg ik me af of tien dagen genoeg zouden zijn om een verandering teweeg te brengen. Ik snap nu dat dat echt nut heeft. Je bent helemaal uit je sleur, je stelt jezelf vragen die je al lang had weggestopt, kortom: je komt anders terug.”

Hoe heb jij het ervaren?

“Dan zul je toch echt moeten gaan kijken,” zegt Ferdinand. “Wat ik wel kan vertellen, is dat iedereen iets met zich meedraagt. Beschouw het als een emmer. Door je opvoeding en tijdens je jeugd leer je veel. Als het goed is, wordt je ‘levensemmer’ gevuld met liefde, aandacht, knuffels, vrienden, ervaringen etc. Maar wat nu als hier onbalans in zit en je emmer niet of maar deels wordt gevuld? Wat mij opviel tijdens de opnames is dat ik niet de enige ben die onbalans heeft in zijn leven doordat zijn/haar emmer niet volledig is gevuld. Ik ben blij dat ik dat door deze reis heb ontdekt. Ik ben losser geworden en minder veeleisend voor mezelf. De uitzendingen starten op donderdag 5 september, ik ben benieuwd naar je reactie. En als je erover door wilt praten dan kan dat.”

Donderdag 5 september 21.25 uur NPO 1
Mannen in het wild (EO)
6 afleveringen

 

Meer informatie en/of publicaties vind je via de links hieronder:

Website programma, Mannen in het wild

Aankondiging programma door EO

15-08-2019 bericht Flevopost

01-09-2019 artikel in de Visie (interview met Bert van Leeuwen)

04-09-2019 artikel in De Telegraaf

05-09-2019 artikel in De Stentor

05-09-2019 artikel in de Visie (interview met Jan-Arie)

 

 

2019-09-14T12:36:30+00:00 15 augustus 2019|Actueel|