Je reis als ondernemer

JE REIS ALS ONDERNEMER (blog geschreven voor de Handel en Wandel, hét ondernemersmagazine voor ondernemend Dronten)

Ooit heb je je bedrijf opgericht. Weet je nog waaróm je was begonnen? Wat trok je aan? Wat wilde je bereiken en voor wie? Misschien sta jij nu wel op het punt van beginnen; aan de reis van ondernemer zijn. Je hebt je reisplan op papier gezet in de vorm van een ondernemingsplan en je hebt geld geleend om te kunnen vertrekken.

Je reis als ondernemer duurt langer dan drie weken, ondertussen ben je jaren bezig. De business draait door, er zijn ontwikkelingen in je branche, je klantenkring verandert, de concurrentie neemt toe en van je oorspronkelijke reisplan is niets meer over. Daarom is het goed om af en toe een pitstop te maken en eens goed om je heen te kijken. Waar staat je bedrijf nu? Welke rol vervul je zelf? Waar ben je trots op? Waar maak je je zorgen over?

Als reisleider begeleid ik ondernemers hierbij. We passen de bestemming aan, maken een actueel reisplan en stippelen de route opnieuw uit. Ga je door met groeien, wil je afbouwen of ga je de zaak verkopen?

Tijdens je reis als ondernemer neem je elke dag beslissingen, deze vragen tijd en geld. Voor sommige investeringen heb je een derde partij, een bank, een (informal)investor, de crowd of een andere financieringspartij nodig. Als reisleider stel ik een sterk financieel plan voor je op dat helder vertelt wie je bent, wat je doet, wat je wilt bereiken, hoe je dat gaat doen, hoeveel geld je nodig hebt en wat je de financier kunt bieden als zekerheid.

En dan… op een dag heb je je reisdoel bereikt of heb je geen zin meer of verder te reizen. Je wilt je bedrijf overdragen aan iemand binnen je bedrijf, een koper of de volgende generatie. Ik ondersteun ondernemers met bedrijfsstrategie, bedrijfsfinancieringen en bedrijfsoverdrachten.

Op deze plek in dit blad neem ik je de komende tijd mee in de reisverhalen van een aantal ondernemers met lef.

Wil je doorpraten met een ervaren reisleider die met een positief kritische blik naar je bedrijf kijkt? Neem dan contact op voor een vrijblijvend eerste gesprek. Goede reis!

 

Handel en Wandel 2018-01

2018-05-24T23:25:26+00:00 24 mei 2018|Algemeen, Bedrijfsstrategie|