Aantrekkelijk Dronten

Dronten is geweldig. Zoek je reuring, dan kun je terecht in de ‘stad’ Dronten. Al is in Nederland niet echt duidelijk wanneer een plaats zich een stad mag noemen, ik vind dat Dronten steeds meer stadse allure krijgt. De stadsrechten zijn afgeschaft, het is nu vooral een ‘gevoel’. Ik denk aan uitgaan, shoppen, studeren, ondernemen, sporten, zonnen en zwemmen bij het Veluwemeer; het kan allemaal in Dronten. En wil je een meer dorpse sfeer en rust, dan kun je terecht in een van de dorpen Biddinghuizen of Swifterbant. Echt buiten wonen kan in Ketelhaven, met uitzicht op de landerijen en het Ketelmeer.

Wist je trouwens dat Dronten jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers trekt? En dat evenementen zoals Tulpenroute, Lowlands, Meerpaaldagen, Opwekking en de Nederlandse Clubkampioenschappen Wielrennen hier positief aan bijdragen? Er gebeurt van alles in Dronten, ik vind dat gewoon top.

Met het CDA
Daarbij wil ik het beste voor Dronten. Voor de stad Dronten, voor de kernen Biddinghuizen en Swifterbant én ik wil het beste voor alle inwoners. In 2010 ben ik gemeenteraadslid geworden namens het CDA in de gemeente Dronten. Wat een leuke, boeiende en bovenal uitdagende opdracht, met zo’n gemeente!

Focus
Eind november heeft het CDA de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 bekend gemaakt. Ik sta op nummer 6. Binnen de fractie is mijn focus financiën, daarnaast houd ik me  bezig met het windmolenbeleid en het grondbeleid. Ik ben ook zeer geïnteresseerd in economie, landbouw, verkeer en vervoer.

In beweging
Mijn persoonlijke uitdaging is om over maatschappelijke thema’s na te denken en te komen met creatieve oplossingen, die een win-win situatie opleveren voor zowel de burger als de gemeente. Ik ben altijd op zoek naar de beste uitkomst voor iedereen; dat lukt vaak door mensen in beweging te laten komen.

Van binnen naar buiten
De jaarwisseling en dus de goede voornemens komen er weer aan. Ik heb met mezelf afgesproken om in mijn werk als gemeenteraadslid meer van binnen naar buiten te gaan werken. Het is soms veilig en makkelijk om in je eigen netwerk te blijven. Vergaderen, overleggen, standpunten formuleren, ik doe het eerlijk gezegd nog te vaak vanachter het bureau. Ik wil niet alleen anderen in beweging krijgen, maar dus ook mezelf. Ik ga in 2018 meer tijd vrijmaken om in contact te komen met mensen.

Ik wil graag nog vier jaar doorgaan als gemeenteraadslid. Wat wil ik voor jou bereiken?

  • Van binnen naar buiten werken > buiten het gemeentehuis kijken, in gesprek komen met een partij/klant/burger/aanvrager, in plaats van een oordeel geven of besluit nemen vanachter het bureau.
  • Een duurzame samenleving inclusief een sterk windmolenbeleid > groene stroom van windmolenpark Blauw indirect lokaal laten afnemen.
  • Een gezonde financiële huishouding voor de gemeente.
  • Dat iedereen meedoet > een baan, een eigen plek, vrijwilligerswerk; iedereen kan meedoen.
  • Een aantrekkelijk Dronten > Dronten op de kaart houden.

Dit uit zich in meer contact met mensen, meer empathie voor de wensen van ondernemers en meer ‘klantgericht’ werken. Bovendien… wanneer nu alle gemeenteraadsleden en ambtenaren meer van binnen naar buiten zouden gaan werken, verbeteren we de dienstverlening als gemeente Dronten zijnde pas echt!

Praat, werk, sport, leef
In gesprek komen met de kiezer, dat staat bij mij voorop. En zijn of haar wens vertalen naar goed en uitvoerbaar beleid. In plaats van ‘kan niet’, kijken naar wat mogelijk is binnen de kaders die de gemeente Dronten heeft gesteld.

Hopelijk steek ik met mijn goede voornemen jou aan om hetzelfde te doen. Dus kom uit je bedrijf, kom uit je winkel, kom van de bank, kom uit het gemeentehuis. Praat, werk, sport, leef, leg contacten, ga naar een ondernemer toe, en… ga 21 maart 2018 vooral stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen!

Ik wens je een goed uiteinde en een veelbelovend nieuw jaar.

Afspraak maken?

Wil je doorpraten over wat jij belangrijk vindt voor Dronten? 

Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek via 06 23 02 27 74 of ferdinand.zomerman@cdadronten.nl.

Wilt u meer weten over CDA-Dronten? Kijk op www.cdadronten.nl voor meer informatie.

2017-12-30T12:54:57+00:00 29 december 2017|Algemeen, Politiek|