Wat wordt jouw reisverhaal in 2019?

Het jaar 2018 duurt nog even, 2019 is in aantocht. Je kijkt achterom en ziet hoe het jaar tot nu toe is verlopen. Als het goed is, weet je waar je ongeveer op uit komt dit jaar. Zijn je verwachtingen uitgekomen? Wanneer doelen zijn behaald, is het belangrijk om dat te vieren, het liefst met je personeel. Samen hebben jullie de klus geklaard. Het kan ook zijn dat 2018 tegen is gevallen. Heb je de oorzaken helder in beeld?

Vraag feedback aan je klanten
We zijn voortdurend onderweg met ons bedrijf. Durf te dromen en buiten de gebaande paden te denken. Ga eens met je belangrijkste klanten in gesprek over hoe zij jouw dienstverlening of product ervaren. Deze feedback is goud waard; hiermee kun je je dienstverlening, product of levering bijstellen en verbeteren. Gebruik deze informatie in je plannen voor de toekomst, stel reële doelen op en deel ze met je team, zodat jullie allemaal dezelfde kant op kijken. Op deze manier werk je aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf, waar je soms opgeslokt wordt door de waan van de dag en brandjes aan het blussen bent.

Focus op ambities
De afgelopen periode heb ik je meegenomen met een aantal reisverhalen van mijn relaties. Probin Telder, de Leuke Hanzestad en This is Video. Deze ondernemers hebben ambities om te groeien, willen bedrijven (ver)kopen en hebben behoefte aan een kritisch klankbord om de juiste accenten neer te zetten in de meerjarenplannen én op de werkvloer. Deze mensen werken gefocust aan hun dromen. Dat wil jij toch ook?

Kom kennismaken
Ook ik blik terug en maak plannen. Volgend jaar ga ik mij meer richten op bedrijfsovernames en de financiering van deze overnames. Graag zou ik 10 bedrijven hiermee verder willen helpen. Ben jij zo iemand of ken jij iemand? Kom dan met mij in contact voor een vrijblijvende kennismaking.

Tot slot wens ik jou goede kerstdagen en een succesvol 2019. Blijf je dromen najagen!