De reis van ThisisVDO uit Amsterdam

Als bedrijfsadviseur kun je me vergelijken met een reisleider. Een reis kent altijd een vertrekpunt, een vervolg en een bestemming. Vraag is natuurlijk, wat is je reisplan en hoe bereik je je einddoel?

In het begin was er overzicht
Vandaag neem ik je mee in het reisverhaal van de drie ondernemers van ThisisVDO, opgericht in 2010. De mannen beginnen overzichtelijk met zijn drieën, maar komen al snel op een punt dat ze personeel nodig hebben. Ze nemen medewerkers aan en dan begint de uitdaging. Ze merken dat ze grip beginnen te verliezen op de reisdocumenten, de passagiers en het reisbudget. Maar hoe krijg je de grip weer terug? Aan welke knop begin je als eerste te draaien? Op dat moment schakelen ze mij in. Het is dan 2015. Ik heb aangegeven dat zij goede kostprijsberekeningen nodig hebben en dat zij hun eigen werkzaamheden moeten gaan begroten. Het uitgangspunt is dat de drie een reëel eigen ‘salaris’ overhouden voor al het werk dat zij verrichten in hun onderneming.

We zijn samen op de rijdende trein gestapt. Als reisleider reis ik sindsdien mee met het management van ThisisVDO. Het bedrijf produceert en distribueert videoproducties – onder meer voor I amsterdam en Aeres Hogeschool Dronten – en is gevestigd in Amsterdam.

Groeien naar full service
Op dit moment zijn we bezig met het volgende reisdoel. ThisisVDO wil groeien naar een full service Video Agency met een team van ongeveer vijftien man. Als gesprekspartner praat ik met ze over de stip op de horizon. Hebben alle drie de vennoten ‘de stip’ op dezelfde plek staan? Wanneer dit het geval is, kun je samen plannen maken en evalueren. Vanaf de zijlijn stel ik scherpe vragen; wie zijn je ideale klanten, hoe ga je ze bereiken, hoe ga je ze bedienen, hoe ga je ze behouden? Daarnaast spreken we af hoe we de voortgang monitoren en zorg ik dat ze koers houden. Volgens Jesse van ThisisVDO is de investering in mijn reisticket intussen dubbel en dwars terugverdiend.

De drie ondernemers hebben lef getoond door een reisleider aan boord te nemen… Heb jij ook ambities om te groeien, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Investeer dan in een goede reisleider!
Neem contact met me op voor een oriënterend gesprek.

2018-08-06T16:35:44+00:00 6 augustus 2018|Bedrijfsstrategie, Managementondersteuning|